5 fordeler med å bytte fra iPhone til Huawei

Det har faktisk ikke vært en lett oppgave, dette med å finne 5 fordeler med å gå fra Apple til Huawei. Jeg har faktisk angret litt på at jeg lovet dere denne posten, men jeg må jo holde det jeg lover. He he he, så her kommer fordelene jeg har funnet og ikke minst slitt ganske mye med å finne… Om det ble 5 fordeler? Du får se…

Ønsker du å lese den første posten jeg skrev om alle de 5 ulempene, kan du trykke HER.

Tatt med Huawei mate 20 pro

Bare for å forklare enkelt:

Android er operativsystemet på telefonen. Dette er den store forskjellen med å gå fra Apple til Huawei. Operativsystemet er det du ser og bruker når du trykker i menyene.

Mobiltelefoner som feks Sony, Samsung og Huawei kjører Android på sine modeller, i forskjellige utgaver. Bruksmessig er det ikke store forskjeller om du bytter mellom disse 3 merkene, men enorme forskjeller om du bytter fra Apple til en av disse merkene.

5 fordeler ble til 3.

 • Batteritiden er så bra! Telefonen har også hurtiglader og det er helt genialt. Den lader batteriet i ekspressfart, og jeg går fra 10% til 70% på 20-30 minutter. Jeg lader telefonen ca hver 2. dag a la 20-40 minutter. Jeg bruker telefonen til tunge oppgaver som filmredigering og jobber mye med bilder og tekst, så den får virkelig kjørt seg. Her leverer Huawei! Jeg har ikke “må-lade-telefonen-stresset” lengre, slik som jeg hadde med iPhone. Til tider virket iPhone mer eller mindre som en fasttelefon med god gammeldags ledning, he he he
 • Kameraet. Dette er hovedgrunnen til at jeg byttet og det har virkelig vist seg å være et smart valg. Jeg “lever” av bilder og film, og med denne telefonen får jeg et  helt annet resultat enn det iPhone kunne gi. Vidvinkellinsen er helt rå og ikke minst bilder som taes i mørke. Jeg er imponert! Her innfridde telefonen til forventningene.
 • Telefonen er kraftig og rask, den blir aldri kokheit slik som iPhone kunne bli da jeg kjørte krevende oppgaver. Telefonen er mye raskere enn iPhone, spesielt når jeg redigerer film. Virkelig gøy! 😀
 • ….. Er jeg helt gal som mener at her stopper det? Du som har brukt telefoner med android i mange år, kan du fortelle meg 5 fordeler du liker?
Tatt med Huawei mate 20 pro

Flere ulemper

 • Telefonen gjør rare ting. Det har skjedd at tastene har sluttet å virke, slik at å få skrevet et spørsmålstegn ikke var mulig. For å få dette til å fungere, må jeg restarte telefonen.
 • Fingeravtrykksensoren er upresis og dårlig. Jeg slo av hele denne funksjonen til slutt, for den irriterte mer en det fungerte.
 • Ansiktsgjenngjenningen funket bare av og til, så her ble jeg stående å vente gang på gang fordi den klarte ikke scanne. Jeg slo av hele funksjonen.
 • Når jeg spiller musikk eller hører podcast, kommer ikke playbaren opp når telefonen er låst. For hver gang jeg skal pause lyden må jeg slå min 4 sifret kode, sykt irriterende.
 • Noen ganger når jeg skriver en melding og skal trykke send, har tastaturet lagt seg over selve sendknappen. Derfor går det ikke å sende noen ting. For å løse dette må jeg skrive teksten i en annen app, kopiere og lime inn for så å trykke send.
 • Veldig ofte på Facebook, får jeg feilmelding når jeg trykker inn på en status eller post jeg ønsker å kommentere. Da får jeg rett og slett ikke gjort det jeg skal.
 • Jeg testet android for 10 år siden, og da var opplevelsen akkurat lik som nå. Masse småbugs og feil, hvorfor har det ikke blitt bedre på 10 år?

Oppsummert:

Alt i alt synes jeg android operativsystem er et skikkelig B-produkt. Det er så mye småfeil og bugs man møter, at jeg forstår ikke hvordan de kunne teste og godkjenne dette. Har de ikke kvalitetskontroll? Hva med å bruke litt ekstra tid på å utvikle et stabilt og solid system, som ikke gjør oss irriterte.

I denne prosessen har jeg snakket med flere som opplever det samme som meg. Det er ikke bare jeg som ikke er imponert. Android har selvfølgelig positive egenskaper også, men jeg klarer ikke trekke dette frem når det mest elementære er så dårlig. Jeg får ikke kvalitetsfølelse av et slikt produkt, fullt av småfeil her og der.

Mitt råd til deg som vurderer ny telefon:

Kult med vindvinkellinse.

Hold deg til Apple om det er det du bruker i dag og du er fornøyd med det. Bytter du fra Apple til Android må du beregne flere uker med prøving og feiling, for det tar tid å lære seg det nye systemet .Har du god tid i hverdagen, er det ingen problem å bytte. Da kan du trykke på telefonen i timesvis… Ønsker du ikke å drukne ned i telefonen, hold deg til din iPhone, he he.

Det er nok mulig å bli fornøyd med android, for hadde det ikke vært for disse småfeilene jeg opplever hadde alt vært strøkent. Det er noen fordeler med Android som Apple ikke har. Du har  for eksempel mye mer muligheter for personalisering og utseende innstillinger på en Android telefon. Det liker jeg!

Er du glad i nye duppeditter og tekniske ting passer det å bytte perfekt. Jeg er er veldig glad i teknologi og nye ting, så jeg kommer til å fortsette å bruke telefonen.

Dette bildet er tatt sent på kvelden i bekmørke

Jeg er ikke fornøyd med at Apple sin toppmodell koster over 13.000,- og at kameraet på min telefon er både bedre og til nesten halve prisen.

Nå har det skjedd store alvorlige hendelser med Huawei og vi får se hvordan fremtiden med de egentlig blir. Jeg skulle egentlig kjøpe PCen deres også, men det gjør jeg ikke nå.

One comment

 1. Jeg har alltid hatt android frem til jeg kjøpte min første IPhone nå. Det jeg savner mest er alle mulighetene man hadde i forhold til oppsettet på mobilen. Jeg trodde aldri jeg skulle bli en iPhone tilhenger, men nå tror jeg at jeg er ferdig med android…

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.