Dette anbefaler ikke ekspertene – men jeg gjør det likevel! Interiør og fargevalg

Jeg har mange ganger skrevet om at det er viktig å bruker farger i miljøet rundt oss og at grå, hvit og sort ikke karakteriseres som farger. Vi mister fokus, hukommelse, blir trøtte og lite kreative i slike rom sier ekspertene. Det er ikke noe hemmelighet at forskning viser at farger påvirker oss veldig.


Varme farger gir oss for eksempel energi og kalde farger er beroligende. Så hva vil du oppnå med rommet du skal male? Les denne artikkelen om du lurer på hvordan vi påvirkes av fargene rundt oss.

Jeg har likevel valgt å bruke grå som base hjemme. Jeg velger heller farger på dekor og tekstiler som enkelt kan byttes ut etter årstid, sesong og når man rett og slett blir lei av det. Jeg liker å følge trendene, og da er det bedre å kan bytte ut pynt og detaljer i stedet for å male veggene hver høst eller vår. He he he

Liker du gult? Dette er en skikkelig glad farge som gir oss masse energi!
Liker du lilla? Denne fargen er kjent for å fremme kreativiteten vår.

Det er spennende hva farger kan gjøre! Tenk på dette neste gang du skal velge farge til rommet.

På veggene i stuen har jeg malt fargen Riddergrå fra Butinox Futura. Sofaen er fra Danske Saxo Living. Lounge stolene er fra Halvor Bakke. Bordet er fra Norske Ygg og Lyng. Bilderammene er fra Elite Foto. Veggpottene er fra Verti plants. Ullpledd og pute fra fra Røros Tweed og gul pute fra Hay.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.