Er kvinnedagen bare tull?

Jeg vet ikke helt va jeg synes om denne dagen. Når noen gratulerer meg med kvinnedagen blir jeg litt sånn «eeeh.. » Jeg vet ikke helt om jeg synes det er riktig med en egen dag for oss kvinner, hvorfor skal vi egentlig ha det? Er vi så svake at vi må ha en egen dag for å blit sett og hørt eller hva er det?

For min del synes jeg det er feil med dagens krav om at man bør ha ansatt så så mange kvinner i en bedrift for å få det mannlige snittet ned. Jeg synes det er helt feil og vet du hvorfor? Fordi jeg synes det skal gå på KOMPETANSE, erfaring, personlige egenskaper og utdanning. IKKE hvilket KJØNN man er!? Likestilling er viktig men i den forstand at alle skal vurderes likt – ut i fra kunnskap og ikke kjønn.

Jeg har selv jobbet i ett mannsdominert yrke og det at du da føler du blir valg pga. kjønn og ikke kompetanse det er ikke riktig  –  ihvertfall ikke for meg. «ja nå har vi enda en jente for å trekke snittet ned» eller «du som er jente har stor fordel i mannsdominerte yrker – de velger deg fremfor guttene for å få ned det mannlige snittet». Jeg husker komentarene så godt da jeg ønsket å velge utdanning innen ikt, teknikk og industriell produksjon eller elektro. Jeg husker hvor «heiet frem» jeg ble. » ja gjør det, det blir enkelt å få seg jobb etter på – du er jente.»

Altså HALLO, hvor god er man egentlig da? Jeg synes det er viktig at hvis man vil opp og frem i arbeidslivet eller livet gennerelt så skal man gjøre det selv, gjøre jobben selv og være fokusert. Ikke bi valgt fordi det ser best ut på papiret.

Det er mange flotte jenter der ute som jobber godt, er flinke og står på – dere kommer til å nå langt og opp i toppen om dere fortsetter med jobben dere gjør. Det er kjempebra! Jeg synes det er kjempegøy å se jenter rundt meg som lykkes og jeg må inrømme at det gjør meg skikkelig glad. Endelig er det flere jenter som har tro på seg selv, er beintøffe og ikke lar seg vippe av pinnen. De jobber hardt og mot målet de har satt seg, og jeg DIGGER det når jenter får det til!

Samtidig tenker jeg at når jeg ser menn som lykkes synes jeg også det er knallbra, alle som lykkes har gjort en god jobb og ofret viktige ting i livet. De har jo gjort en like god jobb som alle andre for å lykkes – eller har de egentlig det? Får de mye gratis fordi de er det mannlige kjønn?

Jeg kjenner jeg er litt splittet i denne kvinnedagen-situasjonen. Hva synes du? Likestilling er bra men hvordan gjør vi det?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.