Intervju med NLP Coach Trine Dahlmo – dette kan hun hjelpe deg med!

Av og til trenger vi noen som kan hjelpe oss å rydde litt opp. Utfordringer og problemer i hverdagen og livet,  kommer og går. Det er helt vanlig.

Tilslutt kan det bli for mye

og så ligger du der. Utmattet, sliten og trøtt. Du kommer deg rett og slett ikke opp av sengen. Du føler deg fanget, mislykket og usikker. HVA skal du gjøre nå?!

 • Kanskje du sliter med forholdet
 • Får deg ikke kjæreste
 •  Er demotivert på jobben
 • Har mistet troen på deg selv
 • Vil etablere bedrift
 • Eller ha det bedre sosialt med andre mennesker?

Nå skal du bli bedre kjent med NLP Coach Trine Dahlmo. Vi skal snakke om hva coaching egentlig er, hvorfor det har effekt, hva det koster og hva som skal til for lykkes med din drøm.  Hun forteller også hva hun alltid må ha i kjøleskapet og om sin aller største utfordring i hverdagen.

FORSTÅELSE

Trine er et kjent fjes her i Mo i Rana, du har helt sikkert sett henne – eller ihvertfall hørt om henne. I over 20 år har hun jobbet med mennesker. Trine er 51 år, har 2 jenter og gift med Kjell-Petter også kjent som sussebassen. Hun har egen klinikk og jobber daglig med mennesker som trenger innspill, forståelse og hjelp til å løse problemer.

KUNNSKAP

Allerede da hun var 9 år gammel, ble hun opptatt av hvordan man kunne påvirke seg selv til å oppnå det hun ønsket. Hun leste ei barnebok som fenget henne skikkelig og slik kom NLP inn i bildet. Denne boken var starten på det hele, den er grunnen til at hun i dag driver en suksessfull bedrift.

TILLIT

Nå skal du bli bedre kjent med Trine. Hun svarer på innsendte spørsmål fra dere 🙂 

1. Hva er egentlig NLP?

Enkelt forklart er det modeller av strategier som fungerer i livet. Systemet er laget av to menn, som har studert og kartlagt menneskers adferd. 

NLP kan på en enkel måte hjelpe oss i livets utfordringer, oppturer, nedturer, om å nå målsetninger, sosiale forhold til andre mennesker og ikke minst i forhold til oss selv.

NLP er en optimistisk måte å forholde seg til din fremgang på.

2. Hvem tar coaching?

Voksne friske personer over 18 år som ønsker å utvikle seg på et eller annet plan. Jeg jobber blant annet med:

 • Ledere som ønsker mindre stress
 • Forbedre dårlige arbeidsmiljø
 • Par som ønsker å avslutte på en god måte eller ønsker å få det bedre sammen
 • De som trenger å finne ut hvilken utdanning og retning i livet de skal velge.
 • Personer som vil få bedre selvtilitt, mestre hverdagen bedre
 • Mammaer og pappaer som ønsker å håndtere familiens utfordringer, tidsklemma og barn på en bedre måte

3.  Hva skjer på første time?

Da kartlegger vi hvordan din situasjon  er og hva du ønsker. Dette gir en god oversikt slik at jeg kan hjelpe deg. Her er det ingenting du kan si, som på noen måte er feil. 

I dagens samfunn er det gjerne et fokus på at vi skal være så positive at det ikke er “lov” å fokusere på problemer. Uten å finne ut hva problemet faktisk er, kan vi ikke finne den riktige løsningen.

Les blogginnlegget: JEG HAR PROBLEMER!

4. Har du taushetsplikt?

Definitivt. Jeg har ikke engang papirer på mitt kontor, så her er det ingenting som kan komme på avveie.

5. Finnes NLP Coacher kun her i Mo i Rana?

NLP Coach er en beskyttet tittel og det finnes flere utdanningssteder rundt om i Norge.

Det er mange mennesker med NLP utdanningen som jobber forskjellig. Mennesket bak NLP Coach tittelen vil være avgjørende for hvordan den jobber, slik at du finner en coach som passer deg personlig.

6.  Hva er den beste boka innen NLP

På seg selv kjenner man ingen andre”. Den er skrevet av psykolog-søstrene Bente-Marie Ihlen og Heidi Ihlen

Denne boken har en undertone av NLP som jeg liker veldig godt.

7. Hva skiller NLP coach fra en annen coach?

ALLE kan kalle seg for coach, men NLP er en beskyttet tittel. Dette viser at utdanning er gjennomført i henhold til kompetansekravene. NLP stempelet er et kvalitetsstempel, som viser at vi er godkjente av en organisasjon. Du kan kun kalle deg NLP Coach om du har bestått et gitt utdanningsforløp.

8. Er det lange ventelister hos deg?

Nei ingen venteliste. Jeg har hatt lange ventelister i flere år, men nå har jeg utdannet 10 ernæringsterapaut kollegaer. Etter at de begynte å jobbe har jeg ikke venteliste lengre.

9. Hva koster 1.time?

1100,- Timen varer i 75 minutter, slik at vi har god tid.

Ofte avtaler vi ca. 6 oppfølgingstimer. Det høres kanskje lite ut, men NLP modellen er meget effektiv og målrettet. Det er utrolig hva man får gjort på kort tid.

10. Hva er din største utfordring i hverdagen?

Markedsføring i sosiale medier. Det er tidkrevende og jeg kan det ikke godt nok. Det eneste jeg ønsker er å bruke tid med klientene mine, ikke med markedsføring.

11.  Hva må du alltid ha i kjøleskapet ditt? 3 ting.

12. Hva shoppet du sist?

I fjor sommer, i juni 2018.. skal vi se! Ja jo – denne buksa her! Som du skjønner jeg nok ikke den store shoppedama.

13. Hva er din favorittrett?

Jeg er jækli glad i hjemmelaget hamburger. Fritert sellerirot chips og  hjemmebakt brød. JAFS! Det er noe med det beste jeg får. Her er OPPSKRIFTEN.

14. Hva spiste du til frokost i dag?

Jeg spiser som regel ikke frokost, jeg tar meg en kopp kaffe. Til lunsj derimot ble det speltbrød med hjemmelaget kyllingfilet-pålegg.

15.  Nevn 3 ting du gleder deg til?

 • Å være sammen med sussebassen på hyttetur. Vi skal på fjellet å flørte, spise god mat, lese bøker og bare kose oss skikkelig sammen.

 • Til nyklinikken er ferdig i oktober. Jeg kan gå på jobb hjemme og kose meg med klientene i kule omgivelser med fargerike retrotapeter. Å være på jobb og møte klientene mine er det gode liv for meg.

 • Februar 2020!  Da er det nemlig klart for NLP Skole i Brumunddal på Mjøsgløtt. Da får jeg fine dager med studentene mine. Datteren min bor bare 1 time unna, så jeg kan løpe på besøk til henne noe kvelder.

  Dette gleder jeg meg veldig til! 

Helt til slutt – et godt tips for å følge drømmen?

De store drømmene vi har kan ta mye tid å oppnå. Det viktigste du gjør er å skaffe deg et GODT team rundt deg. Slik at du står sammen med noen som er gode for deg.

Vær konkret og kartlegg hva du ønsker og trenger. Vær systematisk, strukturert og målrettet.

Skaff deg kompetansen du trenger for å oppnå dine mål. Jobb jobb jobb.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.