Umeå – Helsinki; livredd på båttur

Det var helt sjukt å ta båten fra Umeå til Vasa, så og si hele havet var isbelagt så da de første smellene i skråget kom ble jeg livredd. Haha, Titanic hadde satt sitt preg hos meg, det var helt klart det første jeg tenkte på da vi begynte å kjøre inn i isen.

Når du ser ut vinduene fra den store båten og alt du ser er is og snø var helt merkelig, men også litt fascinerende. Båten vi reiste med var ca 140m lang og 22 m bred, så den var ikke en liten miniferge slik jeg er vant til fra Nesna. Det var ganske sprøtt å se det store skipet pløye seg igjennom isråken, lyden var værst, spesielt i starten. Etter noen timer ble jeg vant til lyden så da følte jeg meg tryggere, haha. Fy søren for en opplevelse! Vet ikke helt hva jeg synes om at vi skal tilbake samme veien som vi kom. He he

Fergen var ellers gammel, skitten og nedslitt. Maten var kjedelig og uappetittlig. Innredningen var tydelig preget av 80 tallet, og vinduene i hele båten var så slitte og skitten at det var vanskelig å se ut. Wifi var gratis i 30 minutter, men så måtte du betale om du ønsket mer. Det eneste positive med båten var lekerommet.

Det var ok stort, hadde forskjellige spilleautomater og leker. Det var ikke spesielt rent noen steder, men det gikk greit.

Veiene inn til Helsinki var fantastiske. Jeg fikk autobahn feeling. Landskapet her er flatt og det er en del kule bygninger å se. Kjøreturen gikk superfort og vi kom fram til Helsinki i solnedgangen. Fantastisk fint!

Det er en fryd å kjøre Mercedes på slike turer. Skal virkelig ikke bytte ut den, i såfall så måtte det ha blitt en Porsche. Jeg er så sykt fornøyd med den hvite strøkne Mercedes e-classe vår. Yes, i love cars! Kanskje stikker vi på bil show i Helsinki? 😉

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.