Fest og morro – med vintips og dessert!

Ei skikkelig helg med fart, fest og morro. Det ble skikkelig gøy. På fredag var vi mange flotte damer samlet for ost og vin. Alle hadde med litt ost og kjeks hver og det var en veldig bra matløsning. For da fikk man smake på mange oster man ellers ikke kjøper selv, og det var virkelig så mye godt. Nå har jeg utvidet ostesmakene enda mer, så neste helg tror jeg jammen jeg må lage ostekveld hjemme selv 😉

Vintips til ost og kjeks

Jeg hadde med en Riesling som ble anbefalt til ost og kjeks. Spesielt til kraftige oster som blåmuggost og oster med mye salt. Denne er veldig frist og ren, mild sitrus og mineraler. Denne har også en lett sødme som passer meget god til de salte ostene.

Vinen heter Gieler Riesling Terroirs D Alluvions 2016. Fransk hvitvin. Den kan bestilles på vinmonopolet. Her på Mo hadde de den på lager. Pris 137,-

Dessert

Jeg hadde med meg hjemmelaget tjukkmjølkspannacotta som Berit Nordstrand lagde i aller første episode av Bra Godt. Denne desserte har jeg laget til flere selskaper, og den er skikkelig god. Kokkosblomstsukkeret har en lakris- kaffe – karamellsmak. Nesten litt vanskelig å beskrive, jeg sier bare PRØV DET! Oppskriften finner du HER.
Oppskriften kan være vanskelig å finne på google, for det er ikke den som ligger på Berit Nordstrand sine sider – denne ligger KUN PÅ TV2 sin side.

Til bærsausen på toppen lagde jeg bare en søt god jordbær og bringebærsmootie.

Festkveld

Da jeg våknet dagen derpå, skulle jeg virkelig ønsket at festen stoppet der vi startet – nemlig her. (Bildet).


Jeg fikk nemlig den kjempegode idèen om å besøke min gode vennine og dra ut på byen en tur, når de andre reiste hjem. Gøy var det, ihvertfall da. He he he.

Vinterferietid!

Nå skal frokosten inntas og ikke minst hjemmeleksen vi har fått fra vår flinke yoga instruktør. Hun har spilt inn en egen filmsnutt til oss, med øvelser vi skal trene på i vinterferien. Jeg gleder meg til å ta fatt på den utfordringen. Jeg kjenner på kroppen at yoga burde jeg gjøre ofte 😀
Vi har også fått vår egen yoga journal vi skal skrive i hver eneste kveld, og denne synes jeg kan være skikkelig vanskelig. Jeg skal fortelle mer om dette!

Solen skinner og det er et nydelig vinterferievær, så dette skal vi utnytte godt. Bare først litt inneplikter 😉 Det vanlige vettu, husvask, klesvask og rydding etter ei helg med alle sammen hjemme.

Dette blir en skikkelig fin mandag! Lag deg en fin dag du også 🙂

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.